Sfaturi utile pentru o debara perfect organizată

Amenajarea cămarei a fost dintotdeauna o adevărată provocare. Oricât de ordonată ai fi, la prima vedere pare misiune imposibilă să te organizezi perfect într-un spaţiu atât de mic. Şi acum vorbesc mai ales din perspectiva celor care locuiesc într-un apartament de bloc. Nu ştiu cum sunt alţii, dar mie îmi place să aranjez totul pe categorii, subcategorii şi aşa mai departe. Numai că la un moment rafturile se termină. Şi atunci încep problemele…Foarte inspirați s-au dovedit cei care au păstrat mai mult de o cămară în apartament. În ultimii ani, aceste spații de depozitare au căzut „victime” modificărilor pe care mulţi proprietari le-au făcut pentru a lăsa loc mult mai modernelor dressing-uri sau, pur și simplu, pentru a lărgi bucătăria sau holul. Numai că odată pereții sparți au ajuns repede la concluzia că nu mai au unde să pună tigăile, cratițele și borcanele pline cu tot felul de bunătăți. Cu puțină imaginație poți găsi variantele cele mai bune în amenajarea debaralei, indiferent că este vorba de cea de pe balcon, cea aflată în bucătărie sau pe hol. Iată câteva idei care, poate, te vor ajuta!

Oricât de mic ar fi balconul, dacă este închis, devine locul perfect pentru a amenaja o cămară suficient de încăpătoare încât să așezi un număr considerabil de borcane de diferite dimensiuni. E musai ca rafturile să fie rezistente, iar sfatul meu este ca lățimea lor să fie de 40-50 de centimetri. Pe lângă borcanele cu murături și dulcețuri, poți ascunde în cămara de pe balcon și câteva cutii de carton sau coșuri de nuiele în care să depozitezi cartofii, ceapa sau usturoiul.

Fabrika de Case - Organizarea debaralei Dacă ții cu tot dinadinsul să nu se vadă ce ai pe rafturi, le poți ascunde după o perdea drăguță sau, cu ceva pricepere, în spatele unor uși glisante.

Fabrika de Case - Idei pentru amenajarea camarei

Un hol lat este ideal pentru a amenaja o cămară. Dacă debaraua a fost desființată, cea mai practică soluție este proiectarea unui dulap cu uși glisante. Foarte important este să gândești de la bun început dispunerea rafturilor și a etajerelor pentru a fi sigură că nu sunt prea înalte. În situația în care te hotărăști totuși să montezi rafturi până la tavan, atunci este absolut necesar să ai la îndemână un scăunel pentru copii sau, și mai recomandat, o mini-scară. Un truc este ca rafturile să aibă înălţimi diferite. În acest fel conservele vor putea fi organizate mult mai uşor pe categorii. În schimb, dacă rafturile sunt prea late există riscul să nu poţi ajunge la borcanele aflate în spate.

Fabrika de Case - Organizarea debaraleiFabbrika de Case - Sfaturi pentru organizarea debaraleiFabrika de Case - Organizarea camareiFabrika de Case - Organizarea debaraleiFabrika de Case - Organizarea debaraleiCea mai la îndemână mi se pare totuși debaraua din bucătărie. Marele avantaj este că toate produsele de care ai nevoie sunt foarte aproape de locul în care găteşti. Un astfel de spaţiu, mai ales atunci când ai la dispoziţie 3-5 metri pătraţi, este mai mult decât suficient pentru a ascunde tigăile, ustensilele de bucătărie, dar şi conservele sau diferitele alimente. Poți ține cont și de câteva sfaturi utile. Spre exemplu, pe rafturile de sus ar fi bine să așezi alimentele rezistente la căldură, așa cum ar fi făina, pastele sau orezul. Apoi, un raft mai jos, produsele în cutii metalice deoarece acestea mențin temperatura alimentelor.

Fabrika de Case - Organizarea debaraleiFabrika de Case - Organizarea debaraleiFabrika de Case - Organizarea debaraleiLocul cel mai potrivit pentru murături, dulcețuri și compoturi este în mijlocul cămarei acolo unde temperatura este constantă, ideală pentru fermentarea murăturilor. Raftul de jos este perfect pentru a așeza legumele, zacusca sau legumele în ulei deoarece acest tip de conserve trebuie ferite de căldură și lumină.   Fabrika de Case - Organizarea debaraleiFabrika de Case - Organizarea debaraleiFabrika de Case - Organizarea camareiFabrika de Case - Organizarea debaraleiHouzz, Pinterest, BHG

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply