Mesteri si artizani

Se apropie 8 Martie. Unde poți găsi cadoul perfect?

Luna martie este o perioadă în care doamnele și domnișoarele au întâietate, acestea fiind răsfățate cu mici atenții din partea familiei sau a colegilor. Și cum suntem la început de primăvară, m-am gândit să îți vin în ajutor cu câteva propuneri de cadouri pentru femeile importante din viața ta! Lista mea cuprinde, în special, produse realizate de designeri sau artizani români pentru că această industrie merită încurajată. Sunt oameni deosebit de talentați care ar avea nevoie de o mai bună promovare.

Povești din ceramică

Nu există femeie care să nu fie impresionată de obiectele din porțelan. Fie că vorbim de cești de cafea, boluri sau mici decorațiuni ai, cu siguranță, de unde alege. Un loc în care ai putea găsi cadoul potrivit pentru 8 martie este Ceramic Sparrow, atelierul fondat în 2009 de Andreea și Tiberiu, doi tineri absolvenți ai Universității Naționale de Arte din Capitală. De la broșe și pandantive, pictate manual sau placate cu aur, artiștii au evoluat către lucrări mai complexe: ceainice, clopoței sau lămpi de aromaterapie. Fiecare piesă confecționată în atelierul Ceramic Sparrow este creată cu multă pasiune și migală, iar acest lucru se vede, din plin. Descoperă produsele lor pe Facebook sau în magazinul www.dizaniar.ro.

Fabrika de Case - Ceramic Sparrow
Lampa de aromaterapie, inspirata de ferestrele caselor vechi

Fabrika de Case - Ceramic Sparrow

Fabrika de Case - Ceramic Sparrow
Ceramic Sparrow – Tea for one. Obiect din portelan ce serveste la prepararea ceaiului intr-un singur recipient
Fabrika de Case - Ceramic Sparrow
Clopotei Ceramic Sparrow
Fabrika de Case - Ceramic Sparrow
Brose din portelan

Fabrika de Case - Ceramic SparrowObiecte ceramice, lucrate manual, găsești și în atelierul Emiliei Cristea și al soțului său coreean, Daniel Chang. Micuța afacere din Brașov s-a născut din dorinţa celor doi de a crea obiecte unicat, din materiale organice. Imaginația nu cunoaște limite când vine vorba de lucrările artiștilor de la Bufnița Atelier de Ceramică. Figurine haioase, vaze inspirate din natură, farfurii modelate după tehnici străvechi sau bijuterii delicate, oricare dintre aceste obiecte poate fi oferit cadou la începutul lui martie.

Fabrika de Case - Bufnita atelier de ceramica
Bufnita Atelier de Ceramica
Fabrika de Case - Bufnita atelier de ceramica
Bufnita Atelier de Ceramica
Bufnita Atelier de Ceramica
Bufnita Atelier de Ceramica
Fabrika de Case - Bufnita Atelier de Ceramica
Bufnita Atelier de Ceramica

Decoraţiuni originale

Pernuţe pufoase ce spun povestea satului românesc de odinioară. Simpaticele creaţii sunt cusute cu multă migală de Ioana Zdralea, o artistă cu pregătire de arhitect. Acoperişurile înalte şi prispa generoasă, tocăria în culori vii sau obloanele din jurul ferestrelor, toate aceste detalii reprezentative pentru lumea rurală autentică sunt reproduse cu mult umor de Ioana. Sursă de inspirație au fost și cetăți medievale precum Sighișoara sau Cetatea Făgărașului, așa că pentru iubitoarele de arhitectură nu poți găsi un cadou mai potrivit! Modele pe toate gusturile descoperi pe pagina de Facebook ”Perina”.

Fabrika de Case - Perina
Perina
Fabrika de Case - Perina
Perina – Cula Greceanu
Fabrika de Case - Perina
Perina: Cetatea Făgăraşului ~ Cetatea Medievala Sighisoara

Fabrika de Case - Perina, case traditionaleFabrika de Case - PerinaObiecte de design sau bijuterii confecționate din piese de lego sunt propunerea celor de la Creative Brick. Bineînțeles, ”jucăriile” de altădată au fost reinterpretate într-o manieră inedită, dând astfel naștere unor produse cât se poate de practice. Vei găsi, cu siguranță, ceva să îți placă, de la veioze, până la brâuri cu motive tradiționale sau cercei colorați.

Fabrika de Case
Creative Brick – Suport de chei
Creative Brick - Brosa
Brosa Creative Brick
Fabrika de Case - Creative Brick
Creative Brick

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *