Prezentatorul CNN, îndrăgostit de un sat din Brazilia. Şi-a făcut chiar o casă de vacanţă aici!

Vedeta CNN, Anderson Cooper, prezentatorul emisiunii 360° este cunoscut pentru transmisiunile live din zonele în care au loc evenimente fierbinţi şi lucrează pentru CNN de 15 ani. Un adevărat globe-trotter, jurnalistul american a văzut aproape întreaga lume, însă în suflet i-au rămas doar câteva locuri. Printre ele şi Trancoso, paradisul tropical brazilian despris parcă din cărţile poştale cu palmieri ce se unduiesc deasupra apei turcoaz a oceanului. Nu puţini au fost însă cei care l-au întrebat ce Dumnezeu l-a convins să-şi amenajeze o casă de vacanţă într-un loc atât de izolat şi îndepărtat. Mai ales că din studiourile CNN din Manhattan şi până în orăşelul brazilian de pe coasta Atlanticului, drumul nu e tocmai uşor. Sunt 14 ore cu avionul, inclusiv o escală, apoi o plimbare destul de anevoioasă cu maşina.

Cooper a vizitat pentru prima dată sătucul brazilian, în 2013, când şi-a petrecut o scurtă vacanţă în acest peisaj idilic. Apoi a revenit, cu gândul de a cumpăra o proprietate. A fost, cumva, dragoste la prima vedere. “De cum am văzut aceste locuri – plaja, satul, oamenii – am ştiut că vreau să cumpăr o casă aici. Prietenii au crezut că mi-am pierdut minţile. Nu înţelegeau de ce tocmai acest sat izolat al Braziliei”, îşi aminteşte prezentatorul CNN.

Cooper descrie prima zi petrecută în casa de vacanţă ca o reverie ameţitoare. “Mi-am pus bagajele în bungalow şi am ieşit pe veranda cu vedere la Quadrado, piața orașului. Zeci de minute am privit ca la un adevărat spectacol. La asfinţit, copiii au început să joace fotbal, călăreţii se întorceau de pe câmp, iar în micile căsuţe ale pescarilor licăreau luminile. E greu de explicat ce m-a atras, dar pur şi am ştiut că vreau o casă de vacanţă aici”, povesteşte jurnalistul.

Povestea uşor romanţată pare desprinsă dintr-un roman de Isabel Allende, însă, în realitate, Cooper recunoaşte că nu există suficiente cuvinte pentru a descrie o scenă de o asemenea frumuseţe. “Oamenii vorbesc de multe ori despre  acest loc ca fiind unul magic. Acest cuvânt oarecum mă deranjează , într-un fel cred că nu acoperă întru totul atmosfera”, mărturisește corespondentul de la“60 de minute” și coautorul “The Rainbow Comes and Goes”, memoria comună pe care a scris-o recent cu mama sa, Gloria Vanderbilt. “Am lucrat în 70 de țări și am călătorit în și mai multe. Dar nu am văzut nimic asemănător cu Trancoso. Este un loc real, nu un sat creat special pentru turiști”.

Înconjurată de o parte şi de alta de case mici, pe un singur nivel, vechi de câteva sute de ani, şi având în imediata apropiere o biserică catolică din secolul al XVI-lea, piaţa Quadrado este inima socială și spirituală a sătucului Trancoso. „Cei mai mulți oameni vor case pe plajă, dar puteți găsi plaje frumoase în întreaga lume. Quadrado este ceea ce face acest loc atât de convingător”.

Pentru a face mai bine cunoştinţă cu tot ceea ce înseamnă Trancoso, Cooper a găsit ghidul perfect, designerul de modă Wilbert Das, mai nou expert în domeniul imobiliar local şi coproprietar al Uxua Casa. Wilbert Das a sosit în Brazilia cu nouă ani în urmă, după ce a demisionat din rolul de director de creație al mărcii de îmbrăcăminte Diesel. Aşadar, cu ajutorul lui Wilbert Das, prezentatorul CNN, a cumpărat unul din puţinele terenuri vacante: o fâşie lungă de pământ, înţesată cu arbori de mango, cacao, jackfruit, bananieri şi copaci acai. În acest peisaj tropical, a fost ridicat complexul alcătuit din patru pavilioane, ce se întinde din apropierea pieței orașului, până în pădurea tropicală.

Prima cabană, cea în stil colonial, cuprinde o  cameră de zi, în care se poate lua şi masa, o bucătărie și o verandă.

Cele două clădiri centrale sunt bungalouri pentru oaspeți – unul din cărămidă, celălalt construit folosind pau a pique, o tehnică prin care lutul este stratificat peste un cadru din lemn.

Ultima structură, ascunsă lângă piscină, este o casă cu două etaje, realizată din cherestea reciclată care cuprinde o cameră de zi, un dormitor și un bar.

În living, masa vintage şi butucii pe post de taburete sunt puse în armonie cu pernele de culoare indigo, covorul țesut din trestie și canapeaua.

Într-un colţ al încăperii, s-a optat pentru tocărie antichizată. La fel s-a procedat în cazul mesei de scris şi al scaunului. Picturile sunt mexicane.

În bucătărie, blaturile și rafturile din beton completează fronturile din lemn recuperat ale dulapurilor. Deasupra ușii tronează un steag asafo, adus tocmai din Ghana, iar felinarul agățat este de epocă.

Zona de luat masa în aer liber este amenajată în stil rustic, cu lămpile de teracotă, masa realizată pe comandă și două bănci aduse din fermele localnicilor.

Architectural Digest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply