Obloanele de interior: cum le integrezi in amenajare sau cum le poti gasi alta intrebuintare

Folosite, de obicei, pentru a proteja ferestrele de vremea capricioasa sau pentru a tine la departare privirile curiosilor, obloanele din  lemn pot schimba complet fatada unei case. La fel de bine le poti utiliza in interior, integrandu-le in amenajare. Cu putina inventivitate, le poti schimba complet destinatia initiala, transformandu-le in tablii de pat, usi sau chiar suporturi de flori. Iata cateva sugestii!

Obloane din lemn in culorii vii

O incapere amenajata in tonuri calde risca, de multe ori, sa fie considerata demodata si monotona, asa ca o idee buna ar fi sa asezi, de o parte si de alta a ferestrelor, obloane colorate. Nuantele prafuite de turcoaz sunt excelente pentru a aduce un aer proaspat interiorului. Daca vrei sa obtii un look vintage, ar fi nemaipomenit sa dai un aspect patinat panourilor din lemn. Nu uita sa mai adaugi cateva pete de culoare care sa aiba legatura cu obloanele. Observi, in cazul de fata, corpul de iluminat, pledul de pe canapea, pernutele si cateva obiecte ceramice au fost alese in aceeasi nuante placuta de turcoaz.

obloane in culori vii

Si in camera celor mici poti folosi obloane interioare in culori vii. Pe langa rolul lor estetic, panourile din lemn vor proteja incaperea de razele soarelui.

kids

nursery

Folosite ca tablie de pat

Tablia patului este elementul care poate transforma intregul dormitor, iar aici ai la dispozitie o multime de variante neconventionale. Tine doar de curaj si de un strop de creativitate. Daca ai prin casa de la tara obloane vechi pe care intentionai sa le arunci, mai gandeste-te o data! Aceste panouri din lemn vor inlocui, cu succes, tablia patului, imbracand spectaculos peretele care le sprijina.

tablie

tablie 1

tablie camera copiilor

Poti sa le reconditionezi sau sa pastrezi aspectul original, in functie de stilul amenajarii.

obloane vintage 1

obloana vintage 2In cazul in care patul este asezat sub fereastra, poti sa renunti complet la tablie si sa apelezi la solutia obloanelor interioare.

oblon interior dormitor

Imi place si varianta care s-a gasit aici: patul asezat intre ferestrele inguste si doua obloane, in loc de patru, pentru a nu aglomera peretele.

bedroom

Obloane pentru separarea zonelor din casa

In locuintele cu suprafete modeste, varianta usilor glisante merita luata in considerare, iar daca vrei sa alegi o solutie cu impact deosebit poti folosi obloane in loc de usile clasice din lemn, pal sau sticla. De asemenea, acest sistem este ideal pentru compartimentarea diverselor zone din casa. Foloseste obloane in culori vii pentru a inveseli interiorul. Pentru o casa de vacanta la malul marii trebuie neaparat sa vopsesti usile in nuante de turcoaz. Un alt sfat ar fi sa mergi pe varianta unei podele albe din lemn. Contrastul este nemaipomenit.

casa de vacanta

Ai observat ca in majoritatea caselor americane exista acea amenajare in plan deschis: bucatarie si sufragerie, plus, eventual, zona de dining. Spatiile comunica intre ele, dand senzatia de aerisit. La noi, acest tip de compartimentare este privit cu reticenta, bucataria fiind considerata o zona intima, retrasa. In plus, este si teama ca mirosul de gatit s-ar putea raspandi in toata casa, chiar daca investim intr-o hota performanta. Se gasesc insa solutii pentru orice problema. Iata un exemplu mai jos! Bucataria a fost separata de dining si living printr-un sistem de usi lamelare. In  felul acesta, poti avea intimitate, atunci cand doresti sau poti largi spatiul, lasand usile deschise.

usi lamelare

De asemenea, in imaginea de mai jos se poate observa ca obloanele au fost folosite pentru a separa zona de dormit de sufragerie. In spatele panourilor glisante este amenajata camera copiilor, cu doua paturi suprapuse.

bunk bedsAscunde televizorul cu obloane din lemn

Stiu, e greu sa stai fara televizor in zilele noastre, dar parca nu iti vine tot timpul sa il lasi la vedere. Doua panouri de lemn vor rezvolva situatia, fara prea mari batai de cap. Ba mai mult, intr-o incapere amenajata in stil rustic dau impresia ca au fost gandite asa inca de la inceput, ca elemente decorative.

mSolutia merita luata in calcul mai ales daca ai televizor pe terasa si vrei sa il protejezi de umiditate sau praf.

porchhhh 9Daca nu ai televizor, nu-i nici o problema. Poti folosi obloanele ca simplu obiect de decor.

porch_shutters 1Suport pentru ghivecele de flori

Un oblon vechi poate fi valorificat si in amenajarea exteriorului. De exemplu, poate fi transformat in suport pentru ghivecele de flori.

11

Houzz

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply