Nu are cum sa nu iti placa stilul jovial al designerului Kathryn M. Ireland

Poate ca numele nu iti suna neaparat cunoscut, dar cu siguranta ai dat peste proiectele ei in reviste de specialitate sau pe diverse site-uri de nisa. Este vorba de Kathryn M. Ireland, unul dintre cei mai cunoscuti designeri de interior din SUA. Nascuta in Marea Britanie, Kathryn si-a impartit copilaria intre Londra si Scotia, iar influentele acestor zone se regasesc si astazi in proiectele ei. Si-a incercat norocul in mai multe domenii. A fost actrita, producator de film si designer vestimentar pana a-si descoperi adevarata vocatie. „Cea care m-a facut sa iubesc domeniul amenajarilor interioare a fost mama Cosimei, ce mai buna prietena a mea”, povesteste Kathryn, intr-un interviu acordat celor de la Meade Design Group.

1

Huffington Post

„Nu am vazut pe nimeni combinand cu atata usurinta mobilierul contemporan, cu cel antic, cu atata masura in folosirea culorii si cu atata eleganta in limbaj, comportament, stil vestimentar. Multa vreme, aceasta femeie a fost un etalon, un model pentru mine”, recunoaste Kathryn in acelasi interviu. Britanica s-a mutat in SUA in 1986. Intre timp, a publicat patru carti de design interior si arhitectura, a amenajat casele a numeroase staruri de la Holywood, a aparut intr-un reality show extrem de mediatizat – „Million Dollar Decorators” si a infiintat propria firma de textile. O poveste clasica americana, nu-i asa? In ciuda succesului enorm de care se bucura, Kathryn sustine ca nu s-a luat niciodata prea in serios. „Daca talentul unora este sa scrie, sa picteze sau sa cante, al meu este sa aranjez obiecte, in asa fel incat sa arate bine. Nu construiesc Palatul Versailles, doar incerc sa imi fac clientii fericiti”, marturiseste, cu modestie, designerul.

Confort si culoare cu masura, ingredientele succesului

Stilul lui Kathryn are o puternica amprenta personala, usor de recunoscut. Joviale, colorate si confortabile interioarele semnate de designerul britanic nu au aerul acela scortos pe care il regasim adesea in America de Nord. Ba, dimpotriva. Casele amenajate de ea sunt ideale pentru viata de familie. “Prietenii care mi-au stat alaturi in toata aceasta aventura, locurile pe care le-am vizitat, experientele de viata au fost elemente care mi-au influentat stilul personal, dar si viata profesionala”, marturiseste Kathryn. Proiectele sale au aparut de-a lungul timpului in reviste precum Elle Décor, Vogue Living, House and Garden sau Architectural Digest. Aerul usor boem, textilele cu imprimeuri vesele, maiestria de a adauga pete de culoare si echilibrul perfect intre nou si vechi sunt doar cateva din argumetele care fac din Kathryn M. Ireland unul dintre cei mai influenti designeri ai zilelor noastre.

2

Fosta casa de vacanta a designerului, din sudul Frantei

3

Imagine din fosta casa de vacanta a lui Kathryn, din sudul Frantei

4

Culori vesele in zona de living

6

Foto: Kathryn M Ireland

7

Coltisorul de lectura

8

Stil provensal

9

Locul perfect pentru intalnirile cu prietenii

Textile cu poveste

Kathryn adora sa se implice in crearea modelelor pentru firma de textile. Si-a facut un atelier propriu in care pierde notiunea timpului, asternand pe panza franturi de vis. “Cand calatoresc,nu ma dezlipesc nici o secunda de aparatul foto. Imi place sa imortalizez detalii arhitecturale, culori, tesaturi, interioare, tot ceea ce defineste un loc, o cultura. Ma pot inspira dintr-un plafon sculptat, de undeva din India, sau dintr-un vitraliu colorat al unei catedrale din Franta”, povesteste Kathryn. Toate tesaturile sunt pictate manual de artisti cu experienta. In prezent, compania sa are saptesprezece showroom-uri deschise in intreaga lume.

10

Tesaturi vesele

Hai sa vedem cateva din proiectele ei!

11

Imagine din casa lui Kathryn, aparuta in revista House Beautiful

13

Amenajare boema in dormitor

14

Casa designerului din Los Angeles, Rue Magazine

15

Caption: Rue Magazine

16

Caption: Rue Magazine

17

Decoholic

18

Decoholic

19

Cote de Texas

20

Fotografia este realizata in fosta casa a lui Kathryn. Resedinta apartine acum actritei Reese Witherspoon

12

Sursa: Meade Design Group, kathrynireland.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply