Mobilier exclusivist cu rășină epoxidică, un concept inedit propus de SegWood

Fiecare afacere pornește de la o poveste personală, iar SegWood nu face excepție. Piesele de mobilier, total atipice pentru piața românească, sunt de fapt, rezultatul unui hobby care s-a dezvoltat în timp, cu încercări repetate, cu testări mai mult sau mai puțin reușite, dar mai ales, cu dorința de a aduce clienților produse exclusiviste, menite să scoată din anonimat orice spațiu. Cum a început totul? Ei bine, aici e o întâmplare foarte haioasă. Acum ceva timp, Alexandru a fost rugat de unul dintre fiii săi să creeze un mulaj al mâinii, așa cum văzuse pe internet. După ce a studiat câteva tutoriale pentru instrucțiuni, tatăl s-a apucat de treabă, în speranța că va reuși să îi facă pe plac celui mic. Într-adevăr, a finalizat proiectul cu brio, însă ipsosul recomandat în online s-a dovedit a nu fi cel mai bun material pentru așa ceva, căci mulajul a început să se fărâmițeze după nici două săptămâni. Căutând materiale mai rezistente, Alexandru a descoperit rășina epoxidică, iar de aici avea să aprofundeze un hobby devenit, ulterior, o afacere în toată regula. I-a plăcut rășina epoxidică pentru că are un aspect deosebit, cu reflexii incredibile, că îți dă posibilitatea să creezi piese spectaculoase și că versatilitatea sa nu cunoaște limite. După aproape doi ani de încercări, SegWood a început să comercializeze primele produse, iar feedback-ul este surprinzător. De altfel, cred că ai și remarcat prezența brandului în online.

Aventura aceasta a confecționării de mobilier exclusivist nu este prima experiență antreprenorială pentru Alexandru Serghei Anghel. Din 2010, este asociat într-o firmă care produce piese din lemn triplu stratificat (tocărie, uși de interior, parchet ș.a.m.d), după ce înainte profesase câțiva ani ca arhitect. SegWood este însă o provocare diferită, dar cu mare potențial, pentru că vine cu un concept neexplorat încă pe piață.

”Primim numeroase aprecieri în mediul online. Oamenii sunt încântați de aspectul inedit al rășinii epoxidice, mai ales când lucrăm cu diverși pigmenți. Asta e partea frumoasă la acest material – versatilitatea lui. Piesele sunt mult mai spectaculoase în realitate. Aparatul foto nu reușește să surprindă toate reflexiile finisajului, adâncimea, nuanțele exacte, dar în momentul de față, promovarea se face în principal pe internet, așa că imaginea ajută”, spune Alexandru.

Rășina epoxidică este un produs cu întăritor, de tipul A+B. Este o substanță cu transparență ridicată, în jur de 90%. Ca să îți faci o idee, sticla are o transparență de 70 – 75%. Cu ajutorul pigmenților, poți obține ce nuanță vrei, de la culoarea chihlimbarului, până la turcoaz. Dacă, în general, în tâmplărie, lemnul cariat sau noduros este aruncat, rășina epoxidică are capacitatea de a scoate în evidență, într-un mod pozitiv, toate aceste imperfecțiuni. Practic, lemnul vechi capătă noi dimensiuni, fiind transformat în piese cu personalitate. Alt avantaj al rășinii epoxidice este că permite introducerea de elemente noi în confecționarea mobilierului. Alexandru spune  că orice poate fi încastrat în rășină epoxidică, de la plante uscate, până la monede sau pietre. Ține doar de imaginație.

”Lucrăm, în general, cu lemn de plop, dar și cu nuc, stejar, frasin sau cireș. Mai nou, am încercat să folosim și măslinul, însă este o materie primă destul de costisitoare. Prețul pe metru cub ajunge undeva la 4.000 – 5.000 de euro. În momentul de față, majoritatea cumpărătorilor vin din afara țării: Germania, Spania sau Elveția, dar avem multe comenzi și din România. În toamnă, SegWood va fi prezent la târgul de la Romexpo și sperăm ca acolo oamenii să ne cunoască mai bine”, adaugă Alexandru.

De mare ajutor în comercializarea produselor a fost Facebook-ul, nu atât pagina brandului, cât grupurile dedicate pasionaților de lemn. Prețurile variază în funcție de dimensiunea pieselor, iar o comandă va fi gata în cel mult trei săptămâni. Trebuie spus că tot procesul se realizează manual, fără nici un fel de mașinărie. Fiecare strat de rășină epoxidică are nevoie de 24 de ore pentru uscare.

Piesele SegWood sunt realizate pe comandă, așa că dacă ai în minte un proiect anume, fără îndoială se va găsi o soluție pentru materializarea lui. Gama este extrem de variată, de la mese de dining, până la corpuri de iluminat, birouri, blaturi de bucătărie sau măsuțe de cafea. Veiozele cu mușchi stabilizați îmi plac în mod deosebit, dar din ce mi-a spus Alexandru, nu sunt sigura care a pus ochii pe ele. Se numără printre cele mai bine vândute produse ale brandului.

Dacă ești la mare în perioada asta, poți să vezi o masă SegWood la Oneiro Beach Resort – Năvodari. În online, produsele pot fi admirate pe www.segwooddesign.com sau pe pagina de Facebook.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply