Mobilă din paleți, o variantă accesibilă și originală pentru locuința ta. Unde o găsești la noi?

Te gândești să faci câteva modificări prin casă, dar nu ai prea mulți bani de cheltuit? Nu ar fi rău să iei în calcul achiziționarea unor piese de mobilier, confecționate din paleți, mai ales dacă vrei să dai un aer tineresc și urban locuinței tale. Ce trebuie să știi despre acest tip de mobilier? Este ceva mai ieftin decât cel cumpărat din marile magazine de profil, este versatil și durabil, și nu în ultimul rând este prietenos cu mediul înconjurător. Foarte popular în țările nordice, mobilierul din paleți a început să fie căutat și la noi.

Cererea mare l-a făcut și pe George Ispirescu, din Călărași, să se reprofileze, după aproape 20 de ani de tâmplărie. A simţit că este o nişă ce merită exploatată, aşa că s-a pliat pe cerinţele pieţei.

”De doi ani am început să lucrez cu acest tip de scândură, folosită în mod obișnuit pentru transportul mărfurilor. Avem cereri din întreaga țară, dar mai ales din împrejurimile Capitalei. Foarte multe familii care stau la curte preferă să achiziționeze mobilier din paleți pentru grădină. Am avut comenzi și de la terase sau restaurante. De exemplu, un cinematograf din Sibiu a cumpărat canapele de la noi”, spune George Ispirescu.

În general, cumpărătorii sunt oameni tineri, deschiși, care caută piese neconvenționale pentru locuința sau afacerea lor. Mulți vin cu propriile idei și colaborează îndeaproape cu firma care execută piesele. ”Bineînțeles, avem și mobilier standard, dar fiecare client poate să vină cu idei și sugestii. Este un tip  de mobilier relativ ușor de confecționat. O comandă poate dura cel mult două, trei săptămâni, în funcție de complexitatea obiectelor. Poți face absolut orice din paleți: măsuțe de cafea, paturi, fotolii, canapele, dulapuri, cuiere. Sunt variante infinte de a lucra cu acest tip de material”, este de părere George Ispirescu.

Mobila din paleți este ușor de integrat în orice tip de amenajare. Se potrivește foarte bine în încăperile decorate în stil rustic, industrial sau, de ce nu, shabby chic. Paleții trebuie tratați cu substanțe speciale pentru lemn, pentru a preveni igrasia și infiltrarea umezelii. De asemenea, îi poți vopsi în orice culoare vrei, pentru un plus de originalitate. Canapelele din paleți vor fi nu doar vesele, ci deosebit de confortabile, dacă le accesorizezi cu pernuțe imprimate. Le vei găsi, cu siguranță, la firma care comercializează mobilierul.

Obiecte interesante din paleți găsești pe pagina de Facebook, iar pe George Ispirescu îl poți contacta la numărul de telefon  0729 175 942.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply