Cum amenajăm terasa casei

In perioada asta, in care mercurul isi face de cap in termometre, urcand la valori ametitoare, o terasa frumos amenajata va deveni, in scurt timp, locul de refugiu preferat al intregii familii. Daca nu ai prevazut-o de la inceput ca o extensie a casei, exista variante pentru a-ti amenaja un coltisor umbros care sa te ajute sa suporti, fara probleme, arsita verii. Stabileste-ti, in primul rand, un stil, dar nu neglija partea de confort. Terasa este un loc de relaxare, asa ca ai grija sa investesti in mobilier de calitate. Am ales cateva modele care sa te inspire, in cazul in care intentionezi sa iti amenajezi un astfel de spatiu.

Invelitori din materiale naturale

Ai vazut acoperisurile acelea din trestie, papura sau bambus? Sunt foarte raspandite in zona Marii Mediterane si au un mare avantaj: asigura o buna circulatie a aerului. Un astfel de acoperis garanteaza o temperatura optima, chiar si in zilele toride de vara. Poti apela si la clasicele rogojini. Nu sunt deloc costisitoare. In schimb, sunt foarte eficiente.

142

71Transforma-ti terasa intr-o sufragerie deschisa!

Da! De ce nu? Daca ai suficient spatiu la dispozitie, poti pune accentul pe mobilier si pe confort. Alege canapele pufoase sau fotolii impletite, masute de cafea, tabureti, veioze, scaune impletite.

1.2.1011.4.In momentul de fata, exista si in Romania o multime de producatori de mobilier pentru gradina, asa ca ai de unde alege, in functie de bugetul de care dispui. In plus, eu cred in teoria aia: improvizatia este mama inovatiei, asa ca foloseste-ti imaginatia pentru a obtine rezultatul dorit. Inlocuieste canapelele cu paleti sau cladeste, din ciment, un mic coltar. Adauga pernute colorate, pentru un plus de confort!

021.1.Defineste-ti stilul!

Terasa nu trebuie tratata neaparat ca o continuarea a casei, tocmai de aceea poti opta pentru un stil diferit, cand vine vorba de amenajare. Fie ca alegi stilul clasic, rustic, boem, oriental, shabby chic sau combini elemente din mai multe stiluri, important e sa te simti comod in spatiul creat si sa nu aglomerezi prea mult zona. Ideal ar fi sa existe un echilibru intre estetic si functional.

111Cateva plante ornamentale vor face minuni

Pentru ca terasa ta sa se transforme, cu adevarat, intr-o oaza de relaxare, plantele si arbustii ornamentali nu trebuie sa lipseasca din peisaj. Poti opta pentru muscate, begonii, petunii curgatoare sau arbusti exotici.

1In cazul in care zona de terasa este acoperita cu o pergola, trebuie neaparat sa plantezi bougainvillea sau floarea de hartie, cum i se spune, in termeni populari. Bougainvillea este originara din America de Sud si este o splendoare, atunci cand e inflorita.

1O alta varianta, la fel de spectaculoasa este glicina.

xEl Mueble, BHG

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply