Eleganță și culori vibrante într-un apartament de două camere din București

Din momentul în care a acceptat să se ocupe de amenajarea apartamentului de două camere din București, Natalia a avut o misiune clară: să adauge culoare și prospețime spațiului, fără să neglijeze însă aspectul funcționalității. Proprietara îi spusese că visează să aibă o bucătărie turcoaz, așa că proiectul s-a conturat treptat în jurul acestei idei. Turcoazului din bucătărie i s-au adăugat apoi tonuri contrastante, îndulcite de pasteluri diafane, roz prăfuit sau galben. Din toată combinația asta de culori și texturi a ieșit un apartament cât se poate de vesel și cochet, situat, surprinzător, într-un bloc vechi comunist.

”Proprietara mi-a dat mână liberă în tot proiectul, dar am știut ce îi place și ce vrea de la spațiul respectiv. De altfel, se și vede din randări  că amenajarea a rămas în mare măsură așa cum am propus-o noi”, spune designerul Natalia Berezovskaia de la studioul Creativ Interior. ”Ne-am concentrat pe finisaje, pe alegerea mobilierului și bineînțeles, pe cromatică, dar rezultatul a fost o surpriză plăcută pentru toți. Culorile arată nemaipomenit împreună”.

Vorbind de un apartament cu suprafață medie, aproximativ 60 de mp, designerii au fost nevoiți să găsească soluții pentru a eficientiza la maxim fiecare colțișor disponibil. Varianta mobilierului realizat pe comandă a venit, așadar, firesc, căci dădea posibilitatea personalizării încăperilor în funcție de nevoile și stilul de viață al celor doi proprietari.

Astfel, au fost create spații de depozitare generoase, cu dulapuri înalte până la tavan.  Încăperile nu par însă aglomerate, asta și pentru că Natalia a reușit să păstreze echilibrul vizual. Culorile sunt folosite cu măsură și îmbinate armonios, iar mobilierul alb, în linii clasice, contribuie la crearea imaginii de ansamblu. Bucătăria face notă discordantă, din acest punct de vedere, cu al său mobilier turcoaz vibrant.

”Am încercat să aduc stilul clasic în contemporan, punând accent pe detalii. Texturile au fost foarte importante  în amenajare, de la tapetul folosit în dormitorul matrimonial, până la vopseaua decorativă din holul de la intrare”, spune designerul. ”Am găsit și soluții care să arate bine, fără să ne dea bugetul peste cap. De exemplu, în bucătărie pereții sunt protejați, în zona de lucru, de un blat termorezistent. Varianta clasică ar fi fost marmura naturală, dar și costurile ar fi fost, evident, altele”, adaugă Natalia.

În momentul în care s-a început renovarea apartamentului, bucătăria era deschisă către living, însă proprietarii și-au dorit să separe zona cu ajutorul unor uși culisante de sticlă. A fost singura modificare la nivel de compartimentare a spațiului. În rest, din vechea amenajare s-a păstrat parchetul și baia care nu mai avea nevoie de alte îmbunătățiri.

Atmosfera caldă a întregii amenajări vine nu numai din culorile delicate, îmbinate atât de armonios, cât și din numeroasele detalii ce te duc cu gândul la o clădire veche, de patrimoniu. Mă refer aici la plintele decorative, brâurile și scafele, achiziționate de la Fabrica de Profile.

”Decorarea apartamentului a durat câteva luni bune, iar bugetul a fost undeva până în 20.000 de euro. Proprietarii nu au vrut să se mute până când nu a fost a fost totul pus la punct. Aveau unde să locuiască, așa că au preferat să aștepte și să se bucure de o casă confortabilă, exact așa cum și-au dorit-o. Amenajarea le reflectă întru totul personalitatea: un spațiu cald, vesel și deschis”, spune Natalia.

Mi-a plăcut proiectul din Drumul Taberei pentru că demonstrează că poți avea confort și culoare, chiar și într-un apartament vechi, construit înainte de Revoluție. Pe site-ul www.creativ-interior.ro, găsești mai multe lucrări realizate de studioul Creativ Interior. Vorbim atât de proiecte rezidențiale, cât și comerciale. Natalia este foarte pasionată de ceea ce face, așa că se ocupă în paralel și de blogul www.famousdesign.ro, unde vine cu sfaturi și exemple concrete de amenajare. De asemenea, este activă pe Instagram.com și pe Youtube. A, și să nu uit! Pe 6 și 7 octombrie, organizează cel de-al treilea curs de design interior, așa că dacă ești pasionat de domeniul ăsta și vrei să afli lucruri noi, direct de la profesioniști, te sfătuiesc să participi. Înscrierile se fac aici.

Foto: Creativ Interior

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply