După ce a cucerit Europa cu muzica sa, Chi Pah s-a apucat de design! Ce produse originale creează artistul!

Este unul dintre cei mai cunoscuți percuționiști de la noi, cu o carieră de invidiat! A urcat pe scenă cu nume sonore din industria muzicală, a participat la producția mai multor hit-uri de succes și a uimit Europa cu show-urile sale. De curând, Chi Pah, pe numele său Ciprian Marcu, s-a lansat într-un domeniu complet diferit, însă la fel de creativ: piața de home & deco. Ideea i-a venit anul trecut, în timpul unei vacanțe petrecute în Italia. O vizită într-un magazin de artizanat din Verona l-a impresionat atât de mult, încât, la revenirea în țară, s-a hotărât să încerce să confecționeze singur obiecte de decor. Primul pas a fost munca de documentare pe net, cu tot ce înseamnă necesar de ustensile pentru un mic atelier, modalități de tratare a lemnului și diverse tutoriale video. Nu a căutat prea mult după materie primă, pentru că şi-a dat seama că natura pune la dispoziţie tot ce ai nevoie pentru un astfel de proiect.

”În principiu, m-am gândit să folosesc crengi aruncate după tăierea pomilor sau ramuri rupte de vânt, pentru că e păcat să se piardă”, povestește Ciprian. ”Și tata, la țară, pune pe foc multe lucruri frumoase care ar putea să își continuie povestea într-un alt context. Cam de aici a pornit ideea atelierului «Buturuga Design»”.

Dintotdeauna a stat bine la capitolul imaginație, lucru care l-a ajutat mult în cariera muzicală. Fără îndoială, creativitatea este punctul forte și în noul proiect, iar produsele care îi ies din mâini sunt piese care atrag toate privirile. Corpuri de iluminat, suporturi de sticle sau mici obiecte de decor, toate surprind prin execuție și atenție pentru detaliu.

Deși a început ca un hobby, cu mici obiecte confecționate pentru el sau prieteni apropiați, Ciprian intenționează să dezvolte atelierul într-o mică afacere.

A participat deja cu produsele sale la diverse târguri și expoziții, iar feedback-ul este încurajator. Prietena sa, Rina, se ocupă de partea administrativă a atelierului, dar, bineînțeles, contribuie cu sugestii și în procesul creativ.

”Nu fac schițe înainte. Îmi place să mă las ghidat de materialul cu care lucrez”, spune Ciprian. ”În principiu, pun accent pe originalitate. Este un lucru care lipsește mult lumii de azi. Există o tendință de uniformizare, la nivelul societății. Nu mă refer doar la amenajarea caselor în care locuim, ci și la felul în care socializăm, la hainele pe care le purtăm în viața de zi cu zi. Tocmai asta încercăm să facem la «Buturuga Design». Să ieșim din tipare și să aducem pe piață produse unicat sau în serie limitată”, spune artistul.

Dovadă că găsește inspirație la orice pas este și episodul de iarna trecută, când Rinei  i s-a stricat mașina pe autostradă. După reparația la service, s-a ales cu un claxon vechi și cu o fulie stricată de motor. Nu a aruncat piesele schimbate, ci le-a încorporat într-o inedită lampă de birou: fulia pe post de bază, iar claxonul ca abajur.

”Colaborăm cu clientul. Dacă are o idee proprie, putem să o adaptăm în funcție de preferințe. Nu îmi place însă conceptul de obiect de serie, adică nu aș accepta o comandă cu 100 de lămpi identice”, spune artistul. ”Avem multe comenzi din străinătate, dar sunt convins că și în România există oameni care apreciază designul de calitate. Sunt obiecte inspirate din natură care își pot găsi locul în orice casă”.

Mi-au plăcut tare mult creațiile lui Ciprian, pentru originalitatea lor. Nu vezi toată ziua mașini de tocat carne pe post de veioze. Alte idei trăsnite găsești pe pagina de Facebook. Tot acolo poți să comanzi, dacă îți face ceva cu ochiul.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply