Doi decoratori au readus la viaţă casa bunicilor

Julie și Cyril au dorit să imprime o amprentă personală pentru casa moştenită de la bunici în Haute-Normandie. Cei doi tineri decoratori, pasionaţi de restaurarea mobilierului, au îmbinat într-o modalitate neconvenţională stilul contemporan cu cel vintage și etnic. Cu o carieră profesională de invidiat – ambii, decoratori la Galeriile Lafayette din Paris – soţii Viard au decis brusc să lase în urmă agitaţia capitalei şi să se mute la ţară. Au ales Haute-Normandie, acolo unde bunicii lui Cyril aveau o casă. Evident, bătrâna gospodărie avea nevoie de lucrări serioase de restaurare, aşa că Julie şi Cyril au început imediat să reamenajeze casa pentru a-i da un suflu nou. Fără a ignora însă că aceasta a fost ridicată în urmă cu 300 de ani în stilul normand.

Primul hop l-au reprezentat pereţii acoperiţi cu tapet vechi, ce trebuia imediat îndepărtat. În plus, exista o problemă legată de luminozitate. Așa că primele modificări au vizat amenajarea unei noi uși, în spatele casei, și înlocuirea micuţelor ferestre cu unele mult mai mari. S-au rezolvat astfel, dintr-un foc două probleme: lipsa de lumină naturală și accesul mai facil către exterior.

Pentru un plus de originalitate, la parter s-au refolosit grinzile nu înainte însă de a le recondiţiona. Ideea pusă în practică de tinerii decoratori a mărit din punct de vedere vizual atât bucătăria, cât şi sufrageria, delimitate spaţial în aşa fel încât să păstreze autenticitatea stilului normand.

 

Şarmul aparte al casei este pus în valoare şi prin conservarea unor elemente cum ar fi vechile cărămizi sau lemnul recondiţionat. Stilul arhitectural deosebit se pune în acord cu autenticitatea locului. Senzaţia de confort şi căldură nu este dată doar de nuanţa în care au fost vopsiţi pereţii, ci şi de mobilierul din lemn masiv şi cărămizile aparente. Amestecul foarte calculat de stiluri aduce un plus de personalitate întregii clădiri. Proprietarii au fost încântaţi să combine mobilier tipic anilor 50-60 cu piese de artizanat şi elemente industriale.

Dornici să împărtăşeacă şi cu oaspeţii casei amintirile din călătoriile pe care le-au făcut de-a lungul timpului, multe dintre ele o adevărată sursă de inspirație, Julie şi Cyril au inclus în decor obiecte aduse de peste mări şi ţări. Spre deosebire de hol, a cărui pardoseală este acoperită cu plăci vechi de teracotă, în sufragerie și în bucătărie, podeaua mult prea deteriorată nu a mai putut fi recuperată, fiind înlocuită cu plăci de ciment gri.

Pentru a permite luminii naturale să pătrundă în camerele de la parter, cei doi decoratori au suplimentat numărul de ferestre în living şi bucătărie. Acelaşi lucru l-au făcut şi în hol cu gândul de a amplifica senzaţia de confort încă de la intrarea în casă.

Julie şi Cyrille au mascat cablurile în spatele unor praguri de lemn neconvenţionale expuse pe pereţi. La fel de originală şi neobişnuită este şi ideea corpurilor de iluminat care oferă relaxare spaţială. Tot în ideea de a lumina mai bine casa, uşile de exterior beneficiază de geamuri în partea superioară.

Un living mic, ce dă spre birou, a fost „ascuns” în spatele scării ce duce la mansarda casei, acolo unde se află dormitoarele. Lucrările de la etaj –realizate cu ajutorul familiei şi al prietenilor – au presupus refacerea totală a podelelor, a izolației și a plafoanelor.

Renovarea a durat şase luni, dar pentru proprietari tot efortul a meritat şi, mai mult decât atât, a rămas ca o amintire plăcută. Parchetul orginal a fost recuperat şi recondiţionat, dându-i-se un aspect de învechit.  De asemenea, ideea de lemn natural şi şarmul normand al casei invită la siestă.

E Mag Deco

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply