Decorațiuni din mușchi conservat, soluția ideală de a aduce natura în casa ta

Au descoperit beneficiile mușchiului natural în perioada în care încercau să găsească soluții pentru umiditatea excesivă din apartament. De pe internet, au aflat că problema poate fi rezolvată ușor prin introducerea lichenilor conservați în amenajarea interioară. Nimic mai potrivit, mai ales că atât Oana, cât și soțul său, sunt mari iubitori de natură și de frumos. De aici, până la ideea unei mici afaceri, care să comercializeze produse din mușchi natural, nu a fost decât un pas. Lucrurile au evoluat firesc în cei doi ani de când sunt pe piață, iar astăzi firma are în portofoliu o mulțime de clienți care apreciază frumusețea neobișnuitelor decorațiuni. ”Am fost printre primele afaceri în domeniu”, spune Oana, amintindu-și începutul aventurii. ”De pe diverse site-uri de specialitate am aflat cum putem folosi mușchiul natural în amenajări, ce presupune întreținerea lui sau cum îl putem prelucra. Este o modalitate de a aduce un pic de natură în casele noastre, mai ales în încăperi în care plantele nu se pot dezvolta. Nu necesită o îngrijire deosebită, dar este recomandat să fie ferit de razele directe ale soarelui”.

Fabrika de Case - Verde pe Perete

Foto: www.verdepeperete.ro

Simpaticele tablouri sunt realizate din licheni aduși din zona Cercului Polar. Mușchiul este tratat cu o soluție salină care contribuie la procesul de conservare. Asta înseamnă că lichenul nu va crește necontrolat pe perete. Vă rămâne însă viu și elastic, datorită umidității din aer.

Fabrika de Case - Verde pe perete

Foto: www.verdepeperete.ro

Fabrika de Case - Verde pe Perete

Foto: www.verdepeperete.ro

Dacă ai intrat pe site-ul www.verdepeperete.ro, sigur ți-a sărit în ochi varietatea nuanțelor în care este disponibil mușchiul, de la verde electric, până la roșu. Ei bine, Oana mi-a explicat că lichenul este, de fapt, alb, însă este colorat cu un pigment organic. Buchețelele de mușchi sunt alese cu grijă în funcție de nuanțe și mărimi, sunt curățate atent de frunze sau de fire de iarbă, după care sunt aranjate, cu multă migală, în rama de brad. ”În ceea ce ne privește, punem mare preț pe opinia clientului. Suntem deschiși la orice propunere, fie că este vorba de un model anume sau de felul în care combinăm culorile. Cred că acesta este și unul din punctele noastre forte”, spune Oana.

Fabrika de Case - Verde pe perete

Foto: www.verdepeperete.ro

Fabrika de Case - Verde pe perete

Foto: www.verdepeperete.ro

Mușchiul este extrem de versatil, așa că popularitatea lui în designul de interior nu este deloc surprinzătoare. Vorbim despre o plantă cu o durată de viață de aproximativ 10-15 ani, ușor de întreținut și adaptabilă în spații întunecoase. Mirosul specific, de pădure, este un mare plus pentru iubitorii de natură care locuiesc în oraș. Mai trebuie spus faptul că mușchiul este material fonoabsorbant şi un bun izolator termic, ideal pentru placarea pereţilor.

Fabrika de Case - Verde pe perete

Foto: www.verdepeperete.ro

”Noi ne ocupăm de realizarea produselor, de la asamblarea și vopsirea ramelor din lemn, până la partea de promovare sau comercializare. Soțul meu este arhitect, așa că este cel mai în măsură să dea sfaturi și soluții clienților care vor să introducă un astfel de element în amenajare”, spune Oana.

Pereții vii, îmbrăcați în mușchi natural sunt o soluție atractivă nu numai pentru acasă, ci și în birouri sau în spații comerciale. Prețul pe metru pătrat este de 1.750 lei și este negociabil în funcție de mărimea suprafeței ce va fi acoperită. Recent, Oana și soțul său au început să comercializeze și obiecte decorative de birou, cu licheni conservați. În curând, plănuiesc să includă în propriile creații și plantele aeriene.

Fabrika de Case - Verde pe perete

Foto: www.verdepeperete.ro

Fabrika de Case - Verde pe perete

Foto: www.verdepeperete.ro

Articole asemănătoare

HANDCRAFTED BY CHIUZBI, OBIECTE CU POVESTE, CONFEC... De multe ori intră în atelier la șapte dimineața, iar în perioadele mai aglomerate, cu multe comenzi de onorat, ajunge să închidă ușa în urma sa când ...
Creative Brick, atelierul care transformă piesele ... Despre Bianca și Adrian am vorbit prin 2015, când îți povesteam că au lăsat Bucureștiul pentru Cașva, un sătuc liniștit din Mureș. Astăzi, vreau să îț...
De vorbă cu Mădălina Teler despre ceramică și antr... Dacă urmărești zona de design de produs din Româna, cu siguranță îți sună cunoscut numele Mădălinei Teler. Face parte din generația tânără de designer...
De vorba cu designerul de interior, Marinela Filip Designul de interior este inca la inceput de drum in Romania, iar cand vine vorba de amenajarea unui spatiu sunt foarte putini cei care apeleaza la ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *