Cum organizăm eficient spațiul în bucătărie

De când mă știu, am avut o problemă cu organizarea. Mi se pare aproape misiune imposibilă să depozitezi toate obiectele din casă, fără să aglomerezi spațiul. Și mai complicat este când stai la bloc și trebuie să înghesui totul sub pat, pe balcon sau în debara. Din fericire, internetul este o sursă inepuizabilă de inspirație când vine vorba soluții ingenioase de organizare, așa că nu strică să înveți câte ceva din experiența altora. Astăzi vreau să îți arăt câteva idei de pus în practică în bucătărie. Recunosc că eu aici întâmpin cele mai multe probleme, încercând să găsesc loc pentru toate ustensilele, tigăile, electricele și electrocasnicele pe care le folosesc. Chit că pare floare la ureche, mie mi se pare destul de dificil să depozitezi obiectele, în așa fel încât să le ai la îndemână, fără să te încurce.

Cești, căni și alte treburi

Avem, cu toții, cana noastră preferată de ceai sau de cafea, dar să fim serioși, nu va rămâne singură prea multă vreme. Colecția este completată periodic cu achiziții noi, căci, nu-i așa, niciodată nu poți avea prea multe cești, căni sau pahare. Problema intervine însă când ești nevoit să le găsești loc în dulap. Există, mai ales în magazinele care vând accesorii de mobilă, tot felul de suporturi pentru așa ceva. Nu este obligatoriu să le prevezi de la început. Pot fi instalate și după. O idee care pe mine mă tentează de ceva vreme este cea a cârligelor înșurubate în polița din interiorul raftului. Mi se pare o soluție pratică și ușor de pus în aplicare. Cănile sunt agățate, așa că cel mai probabil, va rămâne loc sub și pentru câteva farfuriuțe, puse una peste alta.

Fabrika de Case - Solutii de depozitare in bucatarie

Fabrika de Case - Solutii de depozitare in bucatarie

În Dedeman am văzut astfel de cârlige. Găsești și la Ikea. Mai ai la dispoziție și varianta acelor cârlige din plastic, cu adeziv, dar nu știu cât sunt de eficiente. Nu numai în interiorul dulapului poți să expui colecția de căni, ci și în jurul ferestrei.

depozitare cani si cesti

Cratițe și tigăi

La capitolul cratițe și tigăi, din nou, depozitarea este o problemă, în primul rând pentru că vorbim de obiecte grele și voluminoase. Fie că le găsești loc în dulapurile din bucătărie sau în debara, printre sticle și borcane, ele trebuie să îți fie la îndemână, mai ales în cazul în care gătești des. Am găsit pe internet câteva suporturi speciale pentru depozitarea vaselor de bucătărie. Majoritatea sunt prevăzute cu un sistem de glisare și par destul de simplu de utilizat. Prețul este destul de piperat – 175 $, pe Amazon (primul model, stânga).

Fabrika de Case - Idei de depozitare in bucatarie

Pentru alternative ceva mai ieftine, poți să improvizezi. Folosește cârlige metalice, la fel ca în cazul ceștilor. Nu uita să ții cont de greutatea vaselor.

organizare tigăi

Sertarele compartimentate sunt și ele o soluție pentru depozitarea ”arsenalului” din bucătărie. Pentru că nu sunt lucruri pe care să le schimbi săptămânal, fă o schiță și gândește locul fiecărui vas în parte. Apoi, împarte sertarul ținând cont de acest aspect.

depozitare vase bucatarie

Bineînțeles, poți, la fel de bine, să lași toate tigăile la vedere, agățându-le pe pereți sau deasupra mesei. Este o soluție care mie îmi place doar în poze, pentru că, în realitate, vasele folosite des nu arată senzațional.

Fabrika de Case - Idei de organizare in bucatarie

amenajare bucatarie

Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply