Culori pastelate și imprimeuri vesele într-o casă din Arad

Știi oamenii aceia care te molipsesc cu optimism și bună-dispoziție de la primele cuvinte? Exact așa este Cristina Bordoiu, absolventă a Universităţii de Arhitectură ”Ion Mincu” din București, în prezent designer de interior la propria ”Oază de bucurie” din Arad. Ei bine, pozitivismul ăsta de care îți vorbesc se reflectă în toate proiectele pe care le semnează, dar mai cu seamă în cel pe care ți-l prezint astăzi: o casă luminoasă din Arad, cu spații deschise și zone de conversații, cu soluții ingenioase de depozitare și culori diafane, ce amintesc de bomboanele fondante. Casa din Arad, construită pentru doi tineri extrem de activi și veseli, este gândită ca o locuință vie, pregătită să întâmpine oricând oaspeți.

”Proprietarii sunt instructori de fitness, așa că m-am gândit ca interiorul să reflecte stilul lor energic și optimist. Sunt persoane deschise, cu prieteni care vin des în vizită, deci era nevoie să adaptăm cumva spațiul. Am păstrat câteva piese de mobilier pe care le-am integrat în amenajare. De pildă, canapeaua din living, cu forma ei neobișnuită. Inițial, era complet galbenă, din piele ecologică. Am retapițat-o, folosind țesături colorate și imprimeuri vesele. Bineînțeles, zona a devenit rapid colțul preferat din casă și e lesne de înțeles motivul. Aici se strânge, de obicei, toată familia pentru a petrece timp împreună”, spune designerul. Caloriferele au fost ascunse discret în spatele unor măști din MDF care arată ca niște corpuri de mobilier în toată regula.

Creativitatea este cuvântul de ordine în acest proiect, iar exemplul cel mai bun este soluția găsită de Cristina pentru a înlocui o parte a balustradei: sertare realizate pe comandă după schițele sale. Mobilierul este folosit pentru a depozita cărți și mici obiecte de decor care nu își mai găseau locul în casă. Partea frumoasă este că rafturile arată la fel de bine indiferent de unde le-ai privi.

Bucătăria este deschisă, cu mobilier în tonuri neutre. Monotonia este însă spartă de sticla turcoaz care înlocuiește faianța, de frigiderul SMEG și de covorul cu imprimeuri florale din zona de luat masa.

Cristina a preferat să păstreze o bună parte din finisaje pentru a se încadra în buget. Astfel, marmura de Rușchița de la parter a rămas, fiind recondiționată în prealabil.

A păstrat şi parchetul laminat din dormitorul matrimonial, singura intervenție fiind la nivelul plintei care a fost înlocuită cu una albă din MDF.

Interiorul era, la început, destul de întunecos și rece, așa că principala misiune a fost transformarea spațiului într-unul cât se poate de luminos. Albastrul închis, care predomina în întreaga casă, a fost înlocuit cu un alb crem, folosit ca fundal. Pentru că adoră culorile, și s-a nimerit fix pe aceeași lungime de undă cu proprietarii, Cristina a avut mână liberă să se joace cu diferite nuanțe, texturi și imprimeuri. Culorile sunt folosite, totuși, cu moderație, suficient însă pentru a transmite un sentiment de căldură și bună-dispoziție.

Dormitorul matrimonial este luminos și odihnitor, cu aceleaşi culori vesele ce se regăsesc în toată casa. Foarte frumos este tapetul în dungi orizontale, achiziționat de la Tapet Center din Oradea.

Tot de aici a fost cumpărat și tapetul folosit în dormitorul de week-end al fetiței. ”Camera este ceva mai mică, așa că a trebuit să găsim soluții pentru a eficientiza spațiul disponibil. M-am gândit să înălțăm patul, pentru că fereastra era destul de mică și sus poziționată. Ar fi arătat ciudat cu un pat normal. În felul acesta, am obținut un loc confortabil de dormit, dar și soluții de depozitare”, spune designerul.

Mi-a plăcut mult casa din Arad. Este extrem de veselă şi colorată. Poţi descoperi alte proiecte ale Cristinei, pe pagina ei de Facebook!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply