Corpuri de iluminat pentru o baie cu personalitate

Este esențial ca încăperile casei tale să fie luminate corespunzător, iar baia nu trebuie neglijată atunci când vine vorba de acest aspect. Modul în care este luminată baia trebuie să combine funcționalitățile corpurilor de iluminat contemporane cu trendurile actuale de design. Află cum poți schimba atmosfera  băii tale folosindu-te de corpuri de iluminat moderne, fără să fii nevoit să faci investiții financiare majore.

Încăperile luminate în mod uniform, dintr-o singură sursă de lumină, au tendința de a transforma baia într-un spațiu lipsit de personalitate, ușor sumbru. Pentru a evita asta și pentru a face din baia ta un spațiu de relaxare care să îmbine funcționalul cu plăcutul, trebuie să iluminezi în straturi.

Fabrika de Case - EGLO-MOSIANO 2

Există trei tipuri de iluminare: de ambient, de accent și de lucru.

Lumina de  ambient în baie

Lumina de ambient este necesară oricărei încăperi. Aceasta influențează radical atmosfera camerei, fiind principala sursă de lumină. Îndrăznește să folosești un corp de iluminat atipic. În funcție de designul și cromatica băii tale, poți opta pentru culori și texturi îndrăznețe care să aducă băii un strop de originalitate.

Pentru lumina de ambient se pot utiliza plafoniere care să lumineze întreaga baie în nuanțe calde, iar pentru băile înalte pot fi luate în considerare chiar și lustre cu forme atipice.

EGLO-MOSIANO

Lumina de accent în baie

Cel mai bun mod de a pune în valoare elementele decorative din baie este prin lumina de accent. Aceasta completează efectul luminii ambientale și ajută la îndreptarea atenției către obiectele de decor din baia ta.

De asemenea, poți include spoturi încastrate sau aplice deasupra căzii pentru a crea o atmosferă relaxantă atunci când dorești să faci o baie la sfârșitul unei zile obositoare.

poza ambient lumina accent

Foto via Pinterest

Lumina de lucru în baie

Lumina de lucru în baie este folosită pentru a spori eficiența atunci când vine vorba de desfășurarea activităților din cadrul acesteia. Aplicarea machiajului, bărbieritul sau aranjarea părului au nevoie de o vizibilitate foarte bună și, de multe ori, de o lumină care să nu deformeze culorile.

Recomandarea experților este de a plasa corpuri de iluminat verticale de o parte și de alta a oglinzii, pentru a ajuta la distribuirea echilibrată a luminii pe față și pentru a evita crearea de umbre care îngreunează desfășurarea ritualurilor de dimineață.

TUBE-ambient (1)-2

În cazul în care acestea sunt dificil de instalat din cauza dimensiunii sau a poziționării oglinzii, se poate apela la aplice deasupra oglinzii. Montate la o distanță de aproximativ 2 metri de podea, acestea asigură o distribuție suficient de bună a luminii pe față și păr.

Sfat practic

Poți folosi becuri dimabile care permit ajustarea cantității de lumină, sporind confortul și funcționalitatea. Astfel, oferiți ochilor posibilitatea de a se acomoda pe perioada desfășurării activităților matinale sau de a se relaxa seara, creând o atmosferă romantică și economisind în același timp energie.

Siguranța în baie

Atenția acordată esteticii în baie nu trebuie să diminueze importanța siguranței.

Spre deosebire de celelalte încăperi ale casei, baia este un mediu special, fiind împărțită în trei zone de umiditate. Pentru a beneficia de performanță și siguranță maximizată, este indicat ca soluțiile de iluminat alese să fie dotate cu clasa de protecție corespunzătoare zonei de umezeala: IP23 oferă un grad scăzut de protecție, pentru zonele cele mai puțin umede; IP44 – acolo unde apa poate ajunge mai ușor, spre exemplu în zona chiuvetei; iar IP65 (etanș) este recomandat pentru zonele cu umiditate maximă, lângă cadă sau în cabina de duș.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply