Confort si culoare, ingredientele de baza ale stilului rustic englezesc!

Britanicii sunt, fara indoiala, un exemplu de urmat cand vine vorba de conservarea arhitecturii traditionale, iar in materie de design interior cultiva acelasi respect pentru trecut. Casele englezesti, indeosebi cele din zona rurala, nu tin seama de tendinte, insa tocmai acest lucru le confera un farmec aparte. Fie ca vorbim de un conac impunator sau de o casuta din caramida, cu acoperis de stuf, putem regasi cateva elemente comune in stilul de amenajare. Iata care sunt trasaturile specifice stilului rustic englezesc!

Confortul, la loc de cinste!

In general, americanii sunt cei care exceleaza la capitolul confort, insa peste Ocean, accentul se pune, mai ales, pe compartimentare sau pe dimensiunea incaperilor. Pentru britanici, mult mai importanta este calitatea pieselor de mobilier si felul in care acestea sunt dispuse.

Fabrika de Case - Stil rustic englezesc

De exemplu, in majoritatea caselor, in zona de living, exista doua canapele, asezate fata in fata, pentru a le permite interlocuitorilor sa dialogheze cu usurinta. Cand nu exista spatiu suficient, se renunta la cea de-a doua canapea, dar se adauga fotolii tapitate.

Fabrika de Case - Canapele si fotolii din piele intr-un living in stil rustic englezescFabrika de Case - Zona de conversatii

De asemenea, banchetele asezate langa fereastra, acoperite, eventual cu pernute colorate, se regasesc frecvent in casele din Marea Britanie.

Folosirea materialelor naturale

De multe ori, proprietarii pastreaza aspectul original al casei, mai ales cand este vorba de cladiri vechi, cu valoare istorica. Nu e de mirare, deci, sa intalnim, in interior, pereti din caramida rosiatica sau piatra naturala.

Fabrika de Case - Zona de living, amenajata in stil rustic englezescFabrika de Casa - Stil rustic englezescFabrika de Case - Sufragerie in stil rustic englezesc

Incaperile sunt, de obicei, scunde, iar tavanul este brazdat de grinzi greoaie din lemn, cu aspect nefinisat. Pardoseala este din lemn masiv sau piatra.

Jocul cu imprimeurile

Nu exista popor care sa stapaneasca mai bine arta de a combina texturi si imprimeuri, de la dungi sau carouri, pana la flori sau motive geometrice. Nu e de mirare ca au atatea firme care activeaza in domeniul textil. Daca ai de gand sa iti amenajezi casa in stil rustic englezesc, prima conditie este sa experimentezi, fara teama. Imbraca peretii in tapet sau opteaza pentru o draperie cu motive florale!

Fabrika de Case - Imprimeuri delicate in zona de livingFabrika de Case - Imprimeuri vesele

Cateva pernute colorate, in stil retro, vor inveseli atmosfera in sufragerie si vor aduce acel aer british pe care ti-l doresti. Iarasi, o idee buna este sa schimbi tapiteria fotoliului sau a canapelei. Alege tesaturi colorate, cu imprimeuri indraznete.

Fabrika de Case - Canapea cu imprimeuri florale in sufragerie

In acest caz, ar fi bine sa zugravesti peretii intr-o culoare neutra, pentru a nu incarca prea mult incaperea.

Totul la vedere!   

In casele britanicilor, domneste o fermecatoare “dezordine ordonata”, adica lucrurile nu stau ascunse in dulapuri, ci sunt asezate pe rafturi deschise, pervazuri, cufere vechi, folosite pe post de masute de cafea. In bucatarie, seturile de ceai sau recipientele ceramice sunt asezate, cochet, ca intr-o vitrina de magazin, iar obiectele de arta sunt la loc de cinste.

Fabrika de Case - Bucatarie rusticaFabrika de Case - Idee de amenajare a bucatarieiFabrika de Case - Bucatarie in culori pastelate

De cele mai multe ori, piesele de mobilier par adunate, in timp, de aceea nu este deloc surprinzator sa vedem, in aceeasi incapere, scaune, fotolii sau dulapuri diferite.

Fabrika de Case - Scaune desperecheate in jurul meseiFabrika de Case - Sufragerie cocheta, in stil rustic englezescMobilierul din rachita sau cel din fier forjat se integreaza foarte bine in interioarele amenajate in stil rustic englezesc.

Fabrika de Case - Dormitor la mansarda, cu grinzi expuseFabrika de Case - Dormitor la mansardahouse to home, period living

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply