Cele mai bune site-uri românești de unde poți cumpăra mobilier și decorațiuni pentru casă

Dacă programul nu îți permite să pierzi prea mult timp prin magazine sau, pur și simplu, în orașul tău nu găsești mobilier sau decorațiuni cu care să îți amenajezi casa într-un stil care să te reprezinte, m-am gândit să îți vin în ajutor cu o listă de site-uri de la noi care comercializează produse home deco. De la piese de design specifice țărilor nordice, până la obiecte retro sau chiar produse românești, lucrate manual, mediul virtual îți pune la dispoziție o mulțime de variante din care să alegi. Partea bună este că poți analiza oferta mai multor magazine online, comparând prețuri și cercetând produse similare, fără să pierzi timp prin diverse showroom-uri de profil. Totul îți este la îndemână printr-un singur click.

Vivre

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri românești de produse pentru casă şi grădină este Vivre (www.vivre.ro). Retailerul s-a lansat pe piață în 2012 și are în prezent peste 1,5 milioane de membri. După cum bine știi, ca să cumperi de pe site, trebuie să îți faci cont. Strategia a fost adoptată și de alte magazine de profil. Nu este nimic complicat. Poți să te autentifici prin e-mail sau Facebook. Durează câteva secunde. Ce-mi place la Vivre este faptul că au o mare varietate de produse. Nici nu e de mirare dacă te gândești că lucrează cu peste 3.000 de furnizori. Găsești cam orice: de la piese de mobilier, corpuri de iluminat, textile sau decorațiuni. Trebuie doar să urmărești campaniile, care se schimbă o dată la câteva zile.

Fabrika de Case - Vire, mobilier retro

Foto: Vivre/Facebook

Fabrika de Case - Vivre

Foto: Vivre/Facebook

Chic Ville

Dacă îți plac interioarele cu aer vintage, porțelanurile delicate, coșurile împletite sau mobilierul retro, atunci trebuie să arunci un ochi pe site-ul www.chicville.ro. Vei descoperi un întreg univers al obiectelor cu parfum de odinioară, unele amintind de impunătoarele reşedinţe ale nobilimii, altele, dimpotrivă, părând desprinse din gospodăriile ţărăneşti. Povestea Chic Ville a început în Cluj, în 2012 şi a evoluat treptat, de la un an la altul. Pe lângă portalul online, există şi două magazine în Cluj, unde vizitatorii pot admira, pe îndelete, toate minunăţiile alese, cu grijă, de echipa Chic Ville. Este vorba despre magazinul din Iulius Mall şi cel din Piaţa Unirii, nr 13.

Fabrika de Case - Chic Ville

Foto: Chic Ville/Facebook

 Retro Boutique

O altă prăvălie cu dichis care mizează pe segmentul vintage este Retro Boutique (www.retroboutique.ro). Decoraţiunile delicate şi mobilierul antichizat, expuse în vitrina virtuală a magazinului, vin „dintr-o vreme a vânzătorilor ambulanţi de ziare şi a caselor cu fier forjat la poartă. O vreme a vizitelor şi a conversaţiei la ceaiul de amiază. Timpuri în care oamenii aveau ştiinţa traiului fără grabă”. De la paturi din fier forjat, până la piese de mobilier în stil clasic sau decoraţiuni romantice, fiecare obiect respiră eleganţă şi nobleţe. Pe site, produsele sunt descrise printr-o mică povestioară, ceea ce face ca vizita în cochetul magazin online să fie şi mai plăcută.

Fabrika de Case - Retro Boutique

Foto: Retro Boutique/Facebook

4Inteor

Branduri exclusiviste şi obiecte cu personalitate vei găsi pe www.4interior.ro. Magazinul online funcţionează încă din 2008, fiind fondat de Diana Chivu. Preţurile produselor sunt puţin peste medie, însă vorbim de branduri cu tradiţie în lumea designului de interior. Ce îmi place este că magazinul nu se adresează unui anumit tip de client, ci iubitorului de frumos, în general. Găseşti, în acelaşi loc, biblioteci din lemn masiv, specifice stilului clasic sau piese moderne, pe care le poţi integra, cu uşurinţă, în amenajări eclectice sau industriale.

Fabrika de Case - 4interior

Foto: 4Interior/Facebook

The Home

The Home (www.thehome.ro) este raiul pe Pământ pentru toţi iubitorii stilului nordic, aşa că dacă eşti în căutarea unor piese de mobilier care să reflecte eleganţa scandinavă, trebuie neapărat să vizitezi acest site. Magazinul comercializează atât produse ale unor branduri celebre, cât şi nume mai puţin cunoscute în industrie, dar cu mare potenţial pe piaţa designului de interior. Pe site, există şi piese create de designeri de la noi. Mi-au plăcut o mulţime de produse, în special scaunele şi corpurile de iluminat.

site-uri românești obiecte de decor

Produs disponibil pe www.thehome.ro. Foto: Pinterest

Recunosc că mi-ar fi tare greu să aleg. Preţurile sunt destul de accesibile, dacă ne raportăm la calitatea obiectelor comercializate.

Combic

Un alt loc din care poţi achiziţiona accesorii şi decoraţiuni de inspiraţie scandinavă este şi magazinul Combic (www.combic.ro). Produsele sunt expuse şi într-un cochet showroom din Bucureşti, situat pe bulevardul Dacia, numărul 68, aşa că dacă ai trecere prin zonă, merită să faci o vizită.

site-uri românești produse de design

Showroom bvd. Dacia, nr 68. Foto: www.combic.ro

Magazinul a fost fondat în 2015 de arhitecta Ruxandra Radian, iar principalii furnizori sunt din Danemarca. Fie că vrei să faci un cadou deosebit unei persoane dragi sau intenţionezi să îţi personalizezi casa, cu accesorii moderne, la preţuri rezonabile, Combic este magazinul care te poate scoate din încurcătură. Foarte interesante mi s-au părut covoarele din lână naturală, ţesute de un meşter popular de pe Valea Prahovei, după tehnica gherghefului vertical. Covoarele nu reproduc motivele tradiţionale româneşti, ci imprimeuri geometrice, ţesăturile căpătând astfel un aer modern şi tineresc.

site-uri românești

Foto: Combic.ro/Facebook

Dizainăr

Magazinul a fost deschis în 2012 de Mihnea Ghilduş, cu intenţia clară de a promova industria autohtonă de design. În showroom-ul neconvenţional din strada Puţul cu Plopi, nr. 17, peste 100 de designeri români şi-au expus creaţiile, de la decoraţiuni, accesorii, bijuterii sau mici piese de mobilier. Produsele sunt accesibile şi pe platforma online, www.dizainar.ro.

Fabrika de Case - Dizainar

Showroom Dizainar. Foto: www.dizainar.com

Fabrika de Case - Dizainar

Amenajare realizata de Marilena Popa si Mihnea Ghildus pentru complexul rezidential The Park Apartments. Foto: ID Multimedia| Mihai Georgiadi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Andrei 12 March 2018 at 16:23

  Buna, credeti ca s-ar potrivi acest felinar cu decorul de Craciun al camerei?
  https://www.catalomat.ro/jysk/catalog-nou-de-joi-01-03-2018-0/?page=16
  Multumesc.

 • Reply Robi 29 February 2020 at 13:42

  Buna, am gasit un site de mobila online cu produse pe care nu le-am mai vazut in alta parte https://www.mobila24.ro/

 • Leave a Reply