Cativa pasi pentru amenajarea locuintei in stil scandinav

Camerele luminoase, cu pereti zugraviti in alb, ferestrele mari, prin care patrunde lumina naturala, mobilierul gandit extrem de practic si absenta accesoriilor inutile sunt doar cateva dintre motivele pentru care indragim atat de mult stilul scandinav. Ideal, mai ales, pentru locuintele urbane, acest stil emana caldura si prospetime, avand darul de a transforma orice casa in ”acasa”. Daca vrei sa aduci aceasta fermecatoare simplitate in locuinta ta, iata cateva sfaturi care ar putea sa te ajute!

Zugraveste incaperile in culori deschise!

Nuantele calde de crem, albastru pal, roz pudrat, dar mai ales tonurile de alb sunt emblematice pentru stilul nordic. In general, toate culorile ce reflecta lumina naturala.

Fabrika de Case - Apartament Suedia

Foto: ahre.se

Fabrika de Case - Accente industriale

Foto: ahre.se

Fabrika de Case - Amenajare in tonuri de alb si gri

Fabrika de Case - Living amenajat in stil scandinavDaca ti se pare o cromatica prea monotona, poti vopsi un singur perete in nuante puternice de rosu sau verde. De asemenea, poti folosi tapet cu diverse imprimeuri sau caramida aparenta.

Fabrika de Case - Pereti acoperiti cu tapet

Foto: vtwonen.nl

Fabrika de Case - Tapet in bucatarie

Foto: bjurfors.se

Fabrika de Case - Perete din caramida

Foto: bjurfors.se

In majoritatea caselor din tarile scandinave, regasim podele din lemn, vopsite in alb. Trebuie sa stii insa ca podelele in nuante deschise sunt destul de greu de intretinut, asa ca daca optezi pentru aceasta varianta, va trebui sa dedici mai mult curateniei.

Fabrika de Case - Dormitor la mansarda

Foto: hemnet.se

Folosește materiale naturale!

Ai observat ca in interioarele scandinave nu prea vezi perdele agatate in dreptul ferestrelor? De jaluzele sau draperii opace nici nu se pune problema! Daca, totusi, stai la bloc si nu iti permiti sa ai ”totul la vedere”, alege niste perdele din materiale naturale, vaporoase si transparente. Covoarele au dimensiuni reduse sau lipsesc cu desavarsire.

Fabrika de Case - Zona de dining

Foto: vtwonen.nl

Fabrika de Case - Podele albe din lemn

Foto: stadshem.se

Fabrika de Case - Bucatarie si living, in aceeasi incapere

Foto: fantasticfrank.se

Fabrika de Case - Zona de luat masaOpteaza pentru mobilier minimalist!

Stilul scandinav a inceput sa capete notorietate abia in anii `50, odata cu aparitia unor designeri care au revolutionat complet industria amenajarilor interioare. Mobilierul minimalist, gandit extrem de practic si functional, se caracterizeaza prin linii simple si moderne. Folosirea unor materiale precum plasticul, lemnul presat sau aluminiul au facut ca productia pieselor de mobilier sa se faca pe scara larga, la preturi accesibile.

Fabrika de Case - Alb si negru, una dintre cele mai raspandite combinatii cromatice in interioarele scandinave

Fabrika de Case - Mobilier nordic

Foto: stadshem.se

De altfel, primul nume important care iti vine minte cand vorbesti despre stilul scandinav este cel al firmei suedeze, IKEA.

Fabrika de Case - Ikea

Foto: Ikea.com

Asaza o soba in coltul camerei!

Nu poti vorbi despre stilul scandinav fara sa pomenesti de minunatele lor sobe de teracota asezate, de cele mai multe ori, in coltul incaperii. Inalte si inguste, cu forma rotunjita, aceste sobe nu sunt folosite doar pentru incalzirea camerei, ci au si un rol estetic important.

Fabrika de Case - Amenajare in plan deschis

Foto: svenskamaklarhuset.se

Fabrika de Case - Soba de teracota in coltul incaperii

Foto: svenskamaklarhuset.se

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marius 20 July 2018 at 13:49

    Cat de frumos! Balansoarul este foarte potrivit acestui stil si imi place foarte mult. Asa imi imaginez si eu stilul scandinav, in culori deschise, cu spatii luminoase si primitoare.

    • Reply Fabrika de Case 21 July 2018 at 16:09

      Da, adevărul e că a început să fie foarte popular și la noi stilul acesta. E foarte practic și aerisit. Iar în apartamentele de bloc, se potrivește chiar bine.

    Leave a Reply