Căsuță pescărească în care culoarea e cuvântul de ordine

Rar mi-a fost dat să văd o casă de vacanță în culori atât de vesele. Fiecare colțișor te încarcă cu energie, desenându-ți, fără ca măcar să-ți dai seama, un zâmbet larg pe chip. Atât interiorul, cât și exteriorul căbănuței din lemn reflectă întocmai personalitatea celor doi proprietari: Candice și Fabrice de Saint Saveur. Îndrăgostiți de plajele de pe coasta Atlanticului, cei doi au plănuit vreme îndelungată să aibă aici un loc pe care să-l rezerve exclusiv timpului petrecut în familie.

Candice a venit cu întregul concept de amenajare: un interior în culori tari, inundat de lumină naturală și cu zone special concepute pentru socializare. Pentru asta a fost nevoită să recompartimenteze întregul spațiu, să dărâme din tavanele false, să adauge ferestre și să creeze locuri cu personalitate, adaptate vieții de familie.

Cel mai bun exemplu este poate camera băieților. Aici paturile sunt dispuse sub forma literei ”L” pentru a lăsa liber mijlocul încăperii. Astfel în zilele ploioase, spațiul devine loc de joacă pentru cei trei juniori ai cuplului. Paturile sunt făcute pe comandă și sunt prevăzute cu sertare pentru depozitarea hainelor. Steagurile agățate pe tavan sunt vintage și au fost cumpărate de Candice dintr-un târg de vechituri.

Camera băieților nu exista în planul inițial al casei, dar proprietarii au venit cu ideea proiectării unui mezanin deasupra zonei de dining. Accesul se face printr-o scară laterală din lemn.

Bucătăria este foarte luminoasă, asta și pentru că două laturi ale încăperii sunt, de fapt, doar ferestre. Partea și mai faină este legătura cu exteriorul. De aici se vede excelent grădina cu vegetația ei luxuriantă. Interiorul bucătăriei este alb, cu mici accente de roșu, combinație care a fost folosită și la nivelul fațadei. De fapt, roșul este culoarea reprezentativă pentru căbănuța din Cap Ferret și este elementul surpriză care dinamizează încântător imaginea de ansamblu.

Pereții livingului sunt gri, însă nuanța, deși destul de închisă, nu arată rău deloc. Contează mult și lumina naturală de care se bucură spațiul. Mai sunt detalii care armonizează amenajarea: tavanul alb, îmbrăcat în lambriuri, fibrele naturale sau accentele de galben. Bineînțeles, colecția de oglinzi, expusă deasupra canapelei, n-ar cum să treacă neobservată.

Dining-ul este de inspirație scandinavă. Masa este așezată în dreptul ferestrei care dă către grădină. De aici se vede bine și exteriorul bucătăriei.

Cele trei dormitoare nu excelează ca suprafață. Candice a știut însă cum să amelioreze situația, inserând strategic ochiuri de geam și oglinzi care să mărească vizual încăperile.  Dormitorul matrimonial e ceva mai mare. Cromatica este o continuare a livingului, adică tonuri de gri cu pete de galben.

În celelalte dormitoare, culorile sunt mult mai puternice: galben vibrant și roșu.

Terasa este un spațiu intim și cochet, perfect pentru o familie care se bucură de timpul petrecut împreună. Plante de tot felul înverezesc zona, iar copacii își întind ramurile pe deasupra acoperișului. Mobilierul este confortabil și colorat. Nu mai vorbesc de scaunele sub formă de fluture așezate la intrare.

 

Candice spune că inspirația pentru fațada casei vine din regiunea de sud-vest a Franței. Este îndrăgostită, pur și simplu, de arhitectura zonei respective. Nici nu-i de mirare. Ainhoa, de exemplu, aflată la granița cu Spania, este considerată una dintre cele mai frumoase localități din Hexagon.

Cote Maison

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply