Cabană de munte amenajată în stil urban

Dacă nu ar fi peisajul sălbatic şi priveliştile spectaculoase spre Pirinei, care se întrevăd pe ferestre, cine şi-ar închipui că nu se află în centrul unui mare oraș? Această cabană nu a fost ridicată doar ca refugiu pentru zilele friguroase de iarnă. Stilul de amenajare este unul aproape urban, iar finisajele lemnului sunt dintre cele mai bune.

Lucrări de artă contemporană, mese pe roţi, în stil industrial, obiecte decorative din fier, comode şi dulapuri de lemn cu aspect învechit, canapele foarte comode şi un şemineu, cu linii minimaliste, toate acestea prezidează camera de zi.

Există şi un motiv pentru care casa arată atât de urban: proprietarii „nu au vrut să fie doar un refugiu de iarnă”, explică Marta Tobella, care s-a ocupat de acest proiect.

Designerul a evitat pe cât posibil să condiţioneze amenajarea de influenţele locale. Aşa că doar lămpile de ratan din dining sau coșurile uriașe în care sunt depozitate lemnele de foc pot oferi indicii legate de locația geografică a casei.

Desigur, spaţiile au fost amenajate şi în funcţie de priveliştile minunate de care se bucură fiecare încăpere, inclusiv baia principală.

O problemă a fost însă amplasamentul şemineului în camera de zi, mai ales că peretele exterior este din sticlă şi exista riscul să strice panorama. Aşa s-a luat decizia să fie montat pe mijlocul ferestrei cu canapelele de o parte şi de alta.

Pentru grinzile din tavan şi tâmplărie a fost folosit lemnul de pin. Mai întâi a fost şlefuit, apoi închis la culoare cu ajutorul unui lac în nuanţe de nuc, vopsit în cenuşiu şi, într-un final, din nou şlefuit. Podeaua, pe de altă parte, este de stejar cu aspect învechit și avea nevoie de o contrapondere, aşa că a fost ales un ton clar pentru tavan.

Nuanțele de gri ale pereților, utilizarea ardeziei în băi și piesele de mobilier perfect alese transformă cabana într-o locuinţă atemporală, perfectă pentru orice moment al anului, indiferent de anotimp.

Bucătăria este locul preferat al proprietarei, pasionată de gătit. Ea a decis să separe încăperea de camera de zi şi de dining cu ajutorul unui geam gros de sticlă, pentru a evita interferenţele, dar şi pentru a spori senzaţia de surpriză, atunci când mâncarea ajunge pe masă.

El Mueble

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply