Au transformat vechiul hambar într-o încântătoare casă tradițională

Pe cât de îndrăzneaţă a fost ideea de a transforma acest hambar într-o reşedinţă de ţară, pe atât de încântător este ce a rezultat. Ridicată pe la 1850, construcţia a fost iniţial gândită ca un şopron pentru vacile de la fermă. Mult timp a servit doar pentru asta. Până când noi proprietarii şi-au dat seama de potenţialul extraordinar al locului şi l-au schimbat radical. Kate și Paul au amenajat și decorat de la zero noua bucătărie, împreună cu dressing-ul, baia și cabina de duș.

Doldora de obiecte culese de prin târgurile de antichităţi, din diverse colţuri ale Europei, acest fost hambar, transformat acum într-o superbă reşedinţă de ţară, este raiul pe pământ pentru colecționari.

Ce i-a determinat pe Kate și Paul să pornească în această aventură au fost însă peisajele superbe ale mediului ruralul britanic și liniștea fermei la care visaseră dintotdeauna. ”Copiii au crescut, fiecare era la casa lui așa că am vândut locuinţa din oraș și, pentru că deja eram pensionari ne-am stabilit la țară”, spune Kate.

Clădirea ce datează din anii 1850 a fost transformată la sfârșitul anilor 1990 într-o casă cu personalitate. Bucătăria și băile au fost dotate cu dulapuri de calitate și obiecte sanitare, dar stilul era mai degrabă unul demodat.

Noii proprietari au transformat în întregime interiorul hambarului, adăugând o nouă bucătărie, amenajată în stil tradițional, care beneficiază și de spațiu pentru o masă. În ceea ce privește culorile dominante, s-a optat pentru o paletă de nuanțe delicate, fundalul perfect pentru mobilier, dar și pentru alte obiecte așezate la loc de cinste, având o însemnătate deosebită pentru proprietari. ”Am ales un alb învechit pentru pereți și am adăugat pete de culoare cu ajutorul mobilierului și al textilelor”, povestește Kate.

O canapea din catifea albastră se află chiar în mijlocul sufrageriei, completând mobila preferată a lui Kate: un bufet de culoare turcoaz.

O paletă neutră crează o atmosferă relaxată în sufrageria cu tavan boltit. Iar deasupra  unei sobe micuțe, o oglindă înrămată în stil clasic atrage toată atenția. La fel și imprimeul  de pe fotoliu, alegerea perfectă pentru acest cuplu care a călătorit foarte mult de-a lungul timpului.

Bucătăria în stil tradițional este o adevărată încântare. Mobilierul shabby chic se combină foarte bine cu dulapurile clasice, lucrate manual. În plus, electrocasnicele moderne au fost bine mascate, așa încât încăperea chiar pare desprinsă dintr-o altă epocă, mult mai îndepărtată. Aragazul crem se potrivește foarte bine cu faianța  și aduce un aer feminin si nostalgic.

Tonuri de gri și sepia, la care se adaugă alb murdar, crează o combinație sofisticată în dormitorul principal. Patul, în stil franțuzesc, a fost tapițat în Normandia și este încadrat de două noptiere simple, perfect integrate din punct de vedere cromatic.

Period Living

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply