Apartament din Craiova, reconfigurat ingenios de echipa QStil

Designerul de interior nu se ocupă doar de culoarea zugrăvelii, ci are grijă ca fiecare metru pătrat al unui spațiu să îndeplinească două criterii esențiale: funcționalitate și coerență estetică. Sunt două lucruri care cântăresc decisiv în rezultatul final al unei amenajări, fie că vorbim de locuințe private sau de spații comerciale, cred cei de la QStil, firmă specializată în designul de interior, cu sediul în Craiova.

De asemenea, un profesionist în domeniu te va ajuta să stabilești cel mai bun raport calitate – preț, ghidându-te la fiecare pas, cu sfaturi și recomandări. Bineînțeles, dacă se ocupă și de partea de execuție, vei fi scutit de drumuri la cumpărături, supravegherea șantierului și toate celelalte bătăi de cap care vin la pachet cu orice proiect de renovare.

De exemplu, în cazul apartamentului din Craiova, amenajat de echipa QStil, proprietara s-a implicat doar la început, stabilind liniile generale și a găsit, câteva luni mai târziu, o locuință de revistă, decorată până la cel mai mic detaliu. Inclusiv prosoapele din baie fuseseră alese de tinerii designeri.

Cea mai dificilă misiune în acest proiect a fost înlocuirea finisajelor și reconfigurarea spațiului. S-a dorit crearea unui open space, cu bucătărie deschisă spre living, o soluție care se potrivește perfect locuințelor cu suprafață medie, chiar mică. În forma inițială, bucătăria ar fi permis cu greu amenajarea unei zone de dining. Designerii de la QStil au venit cu varianta unui bar decupat în perete, obținând astfel un loc generos de luat masa. Barul sub formă de L are și rolul de a delimita vizual cele două spații.

”Apartamentul este situat într-un bloc vechi, dar nu au fost probleme în a elimina zidul dintre living și bucătărie. Singurul inconvenient a fost aerisirea la care nu am putut să renunțăm”, spune Cătălin Drăgulin. ”Am mascat țeava, creând un stâlp îngust, îmbrăcat în furnir. Este același material pe care l-am folosit și la dressingul din hol. Corpul care maschează aerisirea are și rol de depozitare. De fapt, este un fel de soldat, cu uși care se deschid prin apăsare. Sistemul push ne-a permis să eliminăm mânerele și să păstrăm aspectul compact”.

Mobilierul din bucătărie este realizat pe comandă de cei de la QStil. Din punct de vedere cromatic, predomină albul, griul și culoarea naturală a lemnului. Elementele de contrast sunt accentele de negru (blatul, chiuveta, electrocasnicele, corpurile suspendate de iluminat) sau galbenul vesel al scaunelor de bar.

Lumina joacă un rol important în toate proiectele noastre. Și aici am folosit spoturi, benzi led, lustre sau lampadare pentru a accentua anumite zone. Poți transforma complet un spațiu cu ajutorul luminii”, e de părere Cătălin.

Nu prea există lustre clasice în apartamentul amenajat de Qstill, preferându-se varianta iluminatului ambiental și a corpurilor adiacente. În fiecare zonă, spațiul este definit cu ajutorul luminii, ținându-se cont, bineînțeles, de nevoile fiecărei încăperi în parte. În bucătărie, de exemplu, există iluminatul ambiental, cu benzi led, spoturile care accentuează zonele de lucru și corpurile suspendate, agățate deasupra barului. În living și în cele două dormitoare, atmosfera relaxantă este obținută, în bună măsură, prin iluminat.

”Un alt aspect la care ținem foarte mult este optimizarea spațiului. E important să avem zone de depozitare, mai ales în apartamente cu suprafață obișnuită, dar trebuie găsite soluții care să nu aglomereze vizual”, spune Cătălin. ”Aici, am reușit să obținem mult loc de depozitare în hol. Dressingul este încorporat în perete, iar ușile sunt îmbrăcate în furnir. E greu să-ți dai seama că acolo se află o debara.”

Amenajarea dormitorului principal a fost o reală provocare pentru echipa QStil. Suprafața încăperii nu permitea amplasarea unui dulap de haine, așa că dressing-ul a fost mutat în balcon. Forma terasei a permis crearea unui spațiu generos de depozitare.

Decorul este elegant, ușor feminin, cu o cromatică liniștitoare. Peretele pe care este așezat patul a fost îmbrăcat în tapet turcoaz, cu motive geometrice. Alte elemente romantice sunt draperiile și oglinda de machiaj, cu lumini încorporate. Noptierele din metal și sticlă fumurie reprezintă nota de contrast în amenajarea încăperii.

Dormitorul de oaspeți este la fel de elegant, cu spații bine gândite. Predomină nuanțele de gri, în intensități diferite, îmblânzit de mobilierul alb. Toate privirile cad însă pe tapetul cu peisaj urban.

Cele două băi păstrează cromatica apartamentului, așa că regăsim maroul, bejul și mici accente de gri. S-a dorit o amenajare funcțională, cu spații de depozitare compacte și minimaliste.

”Tot mobilierul din casă este făcut de noi”, spune Cătălin. ”QStil nu oferă doar servicii de design. Ne ocupăm, totodată, de proiectarea și execuția pieselor de mobilier. În general, ne place să preluăm proiecte complete. E o satisfacție extraordinară să discuți cu clientul, să înțelegi ce vrea și să poți să îi pui în aplicare ideile. Faptul că ne ocupăm cap-coadă de toate amănuntele asigură și un termen mai scurt de finalizare a proiectelor. Avem posibilitatea să prioritizăm lucrările și să ne asigurăm că totul se desfășoară conform calendarului”.

Echipa QStil este formată din Cătălin Drăgulin care se ocupă de vânzare și coordonare și Alex Deca, responsabil de creație, design și parte tehnică. Poți arunca un ochi pe alte proiecte realizate de QStil, urmărind pagina lor de Facebook. De asemenea, îi poți găsi la Malmo Office Tower  (Bulevardul Știrbei Vodă, Nr.30, Craiova) unde au biroul.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply