Amenajare reușită cu bani puțini? Da, se poate! Iată un exemplu!

Renunțând la excesul de lemn pentru care se optase anterior în amenajarea întregului spațiu și pariind pe mai mult alb, astfel a fost renovat acest apartament de munte. Rezultatul este spectaculos, cu încăperi mult mai luminoase.

Au cumpărat proprietatea în urmă ani buni, însă abia acum s-au hotărât să-i dea o nouă înfățișare. Încăperile, depășite de trecerea vremii, aveau nevoie de un suflu nou. Locuința se află la parterul unei clădiri cu trei etaje din Valle de Arán, motiv pentru care designerul de interior Carolina Juanes a decis să profite la maximum și de grădina din vecinătate, astfel încât și camera de zi a căpătat, parcă, dimensiune. În aceeași idee, de a mări spațiile, la nivel vizual, pereții, grinzile și alte elemente de tâmplărie au fost vopsite în alb. Pardoseala din lemn de cireș a fost înlocuită cu una mult mai ”ușoară”, din lemn de stejar, iar bucătăria a fost complet modernizată.

A fost nevoie de câteva modificări serioase pentru a împăca ideea de confort până în cele mai mici detalii cu cea de estetic. În bucătărie, spre exemplu, a fost montat un blat  dintr-un material rezistent, iar ușile de la dulapuri, care până atunci erau în nuanțe închise, au fost înlocuite cu unele gri mat.

Șemineul a suferit și el transformări, fiind înlăturate piatra și ornamentele rustice. În plus, a fost important ca apartamentul să fie practic.

Mai ales iarna, în timpul sezonului de schi, proprietarii, un cuplu din San Sebastian și cei doi copii, vin aici în fiecare weekend. Așadar, locuința trebuia să fie adaptată tuturor cerințelor.

Din acest motiv mobilierul nu este foarte încărcat, ci unul cu linii simple, mărturie fiind mesele din lemn cu picioare de fier. La fel și canapeaua, mare și confortabilă care prezidă camera de zi. Aceasta a fost plasată într-un colț al încăperii pentru a profita într-o în cât mai mare măsură de spațiul rămas.

În dormitoare și în baie, schimbările au fost de asemenea foarte  importante. Au înlăturat gresia, cea care dădea un aspect bătrânicios băii și au ridicat un perete care separă chiuveta, toaleta și dușul.

În dormitorul principal, au înlocuit ușile din lemn ale dulapului cu material textil, în timp ce dormitorul copiilor, unde există două paturi suprapuse, pereţii au fost acoperiţi cu un tapet vesel. O renovare foarte eficientă, realizată cu idei ușoare și cu buget redus.

El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply