A lasat Elvetia, pentru a face turism in insorita Toscana

In 2012, Gabriela Kaiser pornea in aventura vietii ei. Impreuna cu sotul si cei trei copii, a luat hotarea radicala de a incepe un nou capitol, intr-una din cele mai frumoase tari ale Europei, Italia. Au parasit Elvetia natala plini de speranta si entuziasm. Aveau planuri mari, dar drumul pe care pornisera avea sa fie mai greu decat crezusera initial. S-au stabilit in Massarosa, un incantator orasel din vestul Toscanei. Isi doreau mult sa deschida o pensiune sau un mic hotel, asa ca au inceput sa caute proprietati cu potential in regiune. Au dat peste “Casa del Sole”, o impunatoare cladire istorica, cu arhitectura traditionala. “Am schimbat complet acoperisul, peretii au fost daramati si inlocuiti, iar instalatia electrica a fost modernizata”, isi aminteste Gabriela. “Am avut numeroase intarzieri din cauza vremii. Proiectul a avut suisuri si coborasuri, dar din fericire am avut alaturi o echipa de profesionisti. Multumesc din suflet familiei pentru ca mi-a fost alaturi in momente in care simteam ca cedez”, adauga ea. Lucrarile de renovare au fost coordonate de arhitectul Marco Innocenti. Dupa aproape un an de munca intensa si numeroase obstacolebirocratice, boutique-hotelul care avea sa poarte numele “La Bodicese” isi deschidea oficial portile.

1O impletire perfecta intre nou si vechi

“La Bodicese” se ridica semet dintre dealurile inverzite ale Massarosei, privind melancolic, in zare, catre albastrul Marii Ligurice. Ceva mai aproape, luciul Lacului Massaciuccoli se misca, sapat de valuri marunte.

2O ampla terasa, pavata cu teracota si imprejmuita cu un gard scund de fier forjat inconjoara batranul conac.

34Gradina este o oaza de verdeata tipic Toscana, un refugiu cocchet pentru oaspetii hotelului. Veranda cu acoperis din rogojina ce da catre curtea interioara este locul in care se serveste, de regula, micul dejun.

567In interior, se pastreaza aerul rustic, specific Toscanei. Tavanul cu grinzi expuse, podelele din teracota rosiatica sau lemn masiv si mobilierul specific primei jumatati a secolului al XX-lea accentueaza senzatia de lux si confort.

891011“La Bodicese” dispune de patru camere: Abelia, Ederea, Ninfea si Malva, toate amenajate intr-un stil simplu si elegant. Nuantele neutre predomina in tot hotelul.

1213

14

15

16

17

18Bucataria este tipic Toscana, cu un aer cald si primitor.

19

202122Considerat unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Versilia, “La Bodicese” se afla destul de aproape de coastele insorite ale Marii Ligurice. Un alt obiectiv este vizitarea orasului medieval Pietrasanta, un loc preferat de multi artisti si colectionari de arta. Mie mi-a placut mult locul asta. Sper sa iti placa si tie!

2324Sursa foto: La Bodicese

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply